Атестація педагогічних працівників – 2024

Атестація педагогічних працівників є однією із найвідповідальніших подій у житті не тільки кожного педагога, а і в організації діяльності кожного закладу освіти. Проводиться вона з метою розвитку їхньої власної професійної майстерності, підвищення престижу й авторитету педагогічної праці, забезпечення ефективності освітнього процесу.
Цього року атестація проходить за Положенням про атестацію педагогічних працівників, затвердженим наказом МОН України від 09.09.2022 № 805.


Чинне Положення значно розширює повноваження атестаційних комісій закладів освіти – саме вони ухвалюють рішення про присвоєння (підтвердження) кваліфікаційних категорій і педагогічних звань або відмову в такому присвоєнні (підтвердженні).
Комісія другого рівня (Департаменту освіти Полтавської міської ради) на своєму засіданні, відповідно до Положення, розглянула і ухвалила відповідне рішення щодо атестації педагогічних працівників 25 закладів освіти, у яких працює менше 15 педагогів, бібліотекарів ЗЗСО, учителів-логопедів логопедичних пунктів, а також проатестували на відповідність займаній посаді керівників 23 закладів освіти та працівників Комунального закладу «Інклюзивно-ресурсний центр Полтавської міської ради». Усього атестаційною комісією Департаменту освіти проатестовано 92 педагоги.
Щиро вітаємо педагогів Полтавської міської територіальної громади з успішним проходженням атестації!