Міський Фестиваль STEM-проєктів (саморобних приладів)

Перший день весняних канікул для учнів закладів освіти Полтавської міської територіальної громади розпочався з міського Фестивалю STEM-проєктів (саморобних приладів).

Гостинно двері прочинив КЗ «Полтавський міжшкільний ресурсний центр Полтавської міської ради» для 30 учнів із 16 закладів освіти: №№ 1, 3, 5, 13, 16, 17, 23, 24, 25, 26, 28, 31, 33, 34, 39, 40, Пальчиківського НВК та МРЦ.

Фестиваль мав загальну тему «Відбудовуємо Україну» та, відповідно до Положення про проведення, 4 номінації:

✨ «Пристрої з механічним змістом»

✨ «Пристрої з електричним та магнетичним змістом»

✨«Проєкти, що змінюють світ

✨ «Robo-іграшка».

Компетентне журі, до складу якого входили представники ЗЗСО громади, ЦПРПП та Департаменту освіти, враховували досягнення всіх основних поставлених цілей для функціонування приладів, їх актуальність та відповідність тематиці.

На Фестиваль завітав Перший заступник міського голови Валерій Пархоменко. Він наголосив на актуальності та важливості розвитку STEM-освіти, мотивації здобувачів освіти до мейкерства та сформованості технологічних навичок, застосування теоретичних знань з фізики на практиці та формування вміння застосовувати ці знання впродовж професійної діяльності. А також звернувся із запрошенням до юних науковців продемонструвати дані проєкти у стінах міської ради, щоб якомога більше охочих дізналися про саморобні прилади.

Валерій Олексійович долучився до нагородження всіх учасників Фестивалю та їхніх наукових керівників.

Щиро вітаємо учнів, що здобули І місця!

У номінації «Проєкти, що змінюють світ» –

✨Гресь Роман з STEM-проєктів «Звуковий індикатор перешкод» (керівник – Даниленко Ірина Сергіївна, КЗ «ПМРЦ ПРМ»).

У номінації «Пристрої з механічним змістом» маємо 3 переможці:

✨Щербань Даниїл з роботою «Ручна помпа для перекачування рідини» (керівник – Чернявський Анатолії Анатолійович, ПСШ № 40);

✨Кузьменко Родіон з саморобним приладом «Інструмент для зняття та встановлення мотоциклетних шин польоих умовах» (керівник – Свічкарь Галина Василіна, ЗЗСО № 23); ✨Паденков Лев з проєктом «Кордова модель літака» (керівник Іщенко Тетяна Анатоліївна, Гімназія № 25).

У номінації «Пристрої з електричним та магнетичним змістом» перемогу здобули:

✨Шамота Артур з пристроєм «Електричний замок з пультом керування» (керівник – Зуй Валентина Іванівна, Науковий ліцей № 3) та ✨команда учнів, до складу якої входять: Шульга Андрій, Шульга Олександр та Плішаков Руслан з проєктом «Територія комфорту» (керівник Гапон Василь Васильович, ПЗСШ № 39).

У номінації «Robo-іграшка» перемогу мають: ✨Сутуга Марко з іграшкою «Робот-амфібія «Імператор» (керівник – Кокарєва Анастасія Віталіївна, КЗ «ПМРЦ ПМР») і

✨команда дітей, до складу якої входять:

Каплун Володимир, Красовська Вікторія та Банник Максим зі свою «Robo-іграшкою «Автоманіпулятор» (керівник – Пазечко Дмитро Олексійович, Гімназія № 25).

Дякуємо за участь та бажаємо всім нових успіхів, творчості, натхнення, миру!