Другий етап підтвердження участі в НМТ

На другому етапі учасник основної сесії НМТ має остаточно визначитися з вибором міста/країни для проходження тесту.

Для цього з 21 червня до 7 липня 2022 року на інформаційній сторінці у спеціальній формі потрібно вибрати із запропонованого переліку назву населеного пункту, де зручніше буде пройти тестування незалежно від того, де перебуватиме учасник у період проведення основної сесії, – в Україні чи за кордоном. 

Важливо якнайуважніше вибирати населений пункт із випадного списку, адже деякі міста додано/вилучено з переліку населених пунктів, які були запропоновані на першому етапі підтвердження. 

Зауважте: якщо кількість вступників, які хочуть проходити тестування в певному місті, перевищуватиме кількість робочих місць, що можуть створити організатори для проходження тестування, то після заповнення цих місць  місто стане недоступним для вибору у випадному списку. Зазначимо, що кількість робочих місць для учасників у закордонних тимчасових екзаменаційних центрах було створено з урахуванням даних першого етапу реєстрації, а також можливостей закордонних партнерів. Наразі у переважній більшості міст вступники, які раніше повідомили про своє бажання пройти в них тест, матимуть змогу це зробити. Однак у разі суттєвого збільшення кількості охочих проходити НМТ у певних містах, особам, які підтверджуватимуть своє бажання взяти участь у тестуванні в останній момент, можливо, доведеться, вибирати з-поміж доступних міст. 

Тільки після проходження двох етапів підтвердження участі в НМТ 12 липня 2022 року для учасника з’явиться можливість завантажити із вкладки «Місце проведення» запрошення, де буде зазначено дату, час і місце проходження ним НМТ. 

Абітурієнтів, які з 20 травня до 7 червня підтвердили участь у НМТ і хотіли б пройти тестування в додаткову сесію, просимо пропустити другий етап вибору місця проходження  НМТ під час основної сесії, а підтвердити участь у додатковій сесії  і протягом  із 8-18 липня вибрати із запропонованого переліку країну/місто, де бажають пройти тестування.

У додаткову сесію учасники зможуть проходити тестування, окрім зазначених країн, також у Фінляндії (м.Гельсінкі) й Люксембурзі (м. Люксембург), США (м. Нью-Йорк, штат Нью-Йорк, та м. Сакраменто, штат Каліфорнія), Словенії (м. Марібор), Німеччині (м. Берлін), Швейцарії (м. Берн).