«Roboland» – 2022

Світлана Пилюк, методист ЦОІТ МРЦ

15 .06 2022 р за ініціативи Департаменту освіти Полтавської міської ради на базі  «Комунального закладу «Полтавський міжшкільний ресурсний центр Полтавської міської ради» було проведено ІІІ міський фестиваль з робототехніки «Roboland».

Вітаємо переможців у різних номінаціях!

Номінація “Lego-архітектор”

І – “Лего клас”, Кравченко Аріна, Кузнецов Єгор, Сотник Нікіта (гімназія № 36);

ІІ – Могілевцев Микита (ліцей № 31);

ІІ – Горєвий Нікіта (Пальчиківська НВК);

ІІІ – Бублик Єгор (Пальчіківська НВК).

Номінація «Scratch проекти»:

І – Сушко Денис (ліцей № 17);

ІІ – Брижань Павло ( ЗЗСО № 40);

ІІІ – Менделєєв Іван (ліцей № 3);

Номінація «3D моделювання роботів»:

І -Деміденко Валентин (ЗЗСО № 38);

ІІ –  Михальченко Каріна ( ліцей № 3);

ІІІ – Горобець Антон (ліцей № 33);

ІІІ – Заїка Богдан (ЗЗСО № 38).

Номінація «Робототехніка»:

І – Запара Олег, Яковенко Іван (ліцей № 3);

ІІ – Кабак Владислав (Супрунівська НВК);

ІІІ – Біда Ярослава, Білокінь Анна (Пальчіківська НВК).



Фестиваль покликаний сприяти розвитку обдарованих школярів, впроваджувати STEM-технологій викладання та основ робототехніки в закладах освіти, професійній орієнтації молоді щодо вибору професії, пов’язаної із інженерією та програмуванням.

І хоча цьогоріч відбувався він в режимі онлайн, це не завадило учасникам продемонструвати справжню майстерність, а організаторам – методистам STEAM-центру МРЦ Юлії Матвієнко та Зої Романець, підготувати цікаві та творчі завдання, враховуючи формат проведення.

Конкурсанти, 34 учасника, учні ЗЗСО №№  3, 9, 13, 14, 16, 17, 18, 31, 33, 36, 38, 40, Супрунівського та Пальчиківського НВК змагалися  у 4-х різновікових номінаціях:

Фестиваль надав широкі можливості для кожного бажаючого за інтересами: хтось створював модель із звичайного Lego на тему «Шкільне подвір’я очима дітей»; хтось створював гру в Scratch 3.0 або 3D модель робота в одному із середовищ для 3D моделювання.

А майбутні робототехніки представили на розсуд журі створеного власноруч робота з використанням конструктора Lego Wedo 2.0 та  програмованого робота, що може малювати будь-яку літеру українського алфавіту з використанням конструкторів Lego Mindstorms, Lego Spike Prime.

Журі визначило переможців та відзначило складність вибору, адже усі роботи були гідні найкращих оцінок.

Конкурсанти отримали неабияке задоволення від участі та від спілкування з однодумцями. А ще – подарунки: брелки, виготовлені власноруч методистами STEAM-центру та Сертифікати за участь від МРЦ.  А переможці були нагороджені Дипломами від Департаменту освіти Полтавської міської ради, сертифікатами на віртуальну гру та підставками для мобільного телефону ( також виготовленими методистами STEAM-центру).

Усім учасникам подарували квитки в кіно у 3D кінотеатр МРЦ.

Тепер усі з нетерпінням та з новими ідеями будуть чекати на «Roboland» – 2023, який, впевнені, об’єднає  усіх в очному форматі проведення!