Фестиваль робототехніки та STEM-освіти ROBOTICA+ROBOFIRST 2024

15-16 червня 2024 року у м. Київ відбувся фестиваль робототехніки та STEM-освіти ROBOTICA+ROBOFIRST 2024, у рамках якого відбувся фінал Всеукраїнського чемпіонату FIRST LEGO League Challenge. Темою сезону у 2023-2024 було обрано «MASTERPIECE». Вона присвячена хоббі, захопленням і тому, як оточуючі з ними діляться. Завданням команд було використати технології та мистецтво для залучення інших до їх інтересів і захоплень. Загалом метою фестивалю є сприяння розвитку в школярів навиків і знань з робототехніки та програмування, популяризації інноваційних технологій, стимулювання розвитку талантів учнів та допомоги їм у пошуку свого місця у світі майбутнього.

Цього року Полтавську міську територіальну громаду представляли 2 заклади освіти, а саме: Науковий ліцей № 3 та Гімназія № 25. Також цього року, у якості суддів-волонтерів, доєдналися Оля Таран (методист Полтавський Мрц) та Валентина Крохмаль (головний спеціаліст Департаменту освіти ПМР).

Відвідувачі мали нагоду на власні очі побачити виставку робіт з конструктора LEGO, а також практичне застосування винаходів створених з даних деталей.
До Полтавської громади, Гімназія N⁰25 привезла перемогу у двох номінаціях фестивалю!
Вітаємо переможців FIRST LEGO League Challenge команду учнів Гімназії N⁰25 “Синиця”, яка виборола перемогу в номінації “Найвищий бал Гри Роботів” (тренери: вчитель інформатики Дмитро Пазечко, заступник з НВР Тетяна Іщенко).
Переможцем в номінації “Кодування” FIRST LEGO League Explore стала команда учнів Гімназії N⁰25 “Єноти” (тренери: вчитель робототехніки Олександр Чабан, вчитель математики Ігор Сорока).

Команді «Monsters» Наукового ліцею № 3 (тренер: вчитель інформатики Вікторія Іванова) бажаємо не здаватися та рухатися вперед, щоб підкорювати вершини у сфері робототехніки та інновацій.
З нетерпінням очікуємо початку наступного сезону!