«Модель здорової школи»

Представники партнерських закладів українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» Полтавської МТГ – директорка Оксана Таранець та вчителька біології Людмила Сердюк Супрунівського навчально – виховного комплексу Полтавської міської ради, заступник директор з НВР Людмила Ковінько та практичний психолог Марія Поволоцька Комунального закладу “Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №24, сестра медична Яніна Васильченко Комунального закладу “Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №23, у складі делегації Полтавської області взяли участь у роботі 4-денного освітнього заходу Healthy School Camp

Зростаємо в ритмі здоров’я інноваційного проєкту «Модель здорової школи», який проходив 17-20 червня на Львівщині.

Понад 150 освітян, об’єднаних темою здоров’я, з Дніпропетровської, Львівської, Полтавської та Рівненської областей обмінювалися ідеями та практиками з промоції здоров’я. Подія була насичена зустрічами та майстер-класами з провідними експертами у галузі профілактики неінфекційних захворювань, здорового харчування, збереження психічного здоров’я, спорту та фізичної активності.

Особливою подією став майстер-клас з етнічних співів, де учасники занурилися в чарівний світ народної музики, разом із Maрією Онещак, акторкою Львівського академічного театру імені Леся Курбаса, співзасновницею й вокалісткою гурту «Курбаси», солісткою гурту «Оркестра почувань».

Відомий професійний фітнес-тренер, фахівець з індивідуальних програм тренування та харчування, Віктор Мандзяк цікаво й дотепно розповідав, як правильно схуднути, дав кожному потужний заряд оптимізму, гумору та бажання бути здоровим і діяти з вірою в себе.

Пригадати правила їзди на велосипеді і перевірити свої вміння на практиці можна було під час майстерки «Велосипедом до школи» разом з Оленою Некрашевич, веломенторкою з безпеки руху U-Cycle.

Без перебільшення кульмінацією кемпу стала зустріч з кулінарним генієм Євгеном Клопотенком. Його інноваційний підхід до здорового харчування викладемо у новому збірнику шкільного харчування, куди увійшла 621 страва в 14 категоріях. Усі вони розроблені спільно з провідними нутриціологами та технологами України. Друковані примірники, оновленого збірника рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, які безкоштовно отримали пілотні заклади, вже скоро стануть настільною книгою кухарів. Насправді ця чудова, зрозуміла й детальна книжка — це допомога, натхнення для тих, хто готує шкільні обіди, щодня годує дітей.

Це був час для натхнення, спілкування, особистісного та професійного зростання, осмислення досягнень та побудови амбітних планів.

Дякуємо організаторам та координаторам проєкту за непідробні емоції, нові знайомства та живе спілкування!

Дякуємо ЗСУ за можливість жити і творити філософію здорової школи!

Попереду переосмислення, задуми, плани.