Про  проведення наради-семінару для медичних сестер старших ЗДО, НВК та ПШ на тему: «Про організацію харчування дітей в зимовий період  2023-2024 року»

      Відділом моніторингу за дотриманням якості харчування в закладах загальної середньої, дошкільної, професійної (професійно-технічної) освіти Департаменту освіти Полтавської міської ради 07.12.23 р. проведено нараду-семінар для медичних сестер старших ЗДО, НВК та ПШ на тему: «Про організацію харчування дітей в зимовий період  2023-2024 року.

         Розлянуті  питання  організації харчування дітей в зимовий період,  про забезпечення та своєчасну поставку харчових продуктів  у заклади відповідно до  норм та вартості харчування, покращення якості харчування завдяки навчанню кухарів та набуття знань щодо здорового харчування дітей, складання щоденного меню-розкладу, поєднання страв в зимовий період та  дотримання технології приготування готових страв.

          Обговорено результати моніторингу за дотриманням якості харчування в закладах освіти та наголошено на постійному контролі питань щодо організації якісного, безпечного, збалансованого харчування, а також про сформовані неправильні харчові звички та необхідність зміни харчових уподобань заради зміцнення здоров’я дітей.

Одним із завдань є формування та розуміння навичок здорового харчування дітей шляхом застосування нових форм передачі знань культури здорового харчування.