Про підсумки проведення Всеукраїнської акції-змагання «День юного натураліста»

Любов до природи, піклування за її збереження  об’єднує  членів екологічного гуртка «Екос» Комунального закладу «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 27 Полтавської міської ради Полтавської області» під керівництвом досвідченого  педагога Тремілі Світлани Іванівни.

Щорічно гуртківці беруть участь у проведенні Всеукраїнської акції  «День юного натураліста», основна мета якої сформувати у підростаючого покоління екологічний світогляд та культуру, бажання знати закони природи та  дотримуватись їх, жити у співдружності з усім живим на Землі. У 2022 році проведення акції-змагання було ускладнено дистанційною формою навчання, але учні школи виявили велике бажання внести свою частку в природоохоронну роботу.

Для здобувачів освіти були організовані онлайн-бесіди на екологічну тематику, вікторини, онлайн-мандрівки по рідному краю, онлайн-зустрічі з провідними екологами міста.  У рамках проведення акції діти збирали фотоматеріали, випускали плакати і листівки, здійснювали спостереження в природі, вчилися розпізнавати представників різних видів рослин, тварин, голоси птахів, сліди звірів. Разом із волонтерами гуртківці долучалися до прибирання зон відпочинку, парків та скверів Полтави від сміття.

Саме така дієва  природоохоронна робота дає найкращий результат у всій системі екологічного виховання, тому що учні та учениці бачать конкретні результати, а не лише гасла і лозунги. Постійна участь у  Всеукраїнській акції  «День юного натураліста» говорить про те, що росте екологічно свідома, освічена особистість. Члени гуртка «Екос» упевнені в тому, що досвід екологічної роботи, який вони здобули в школі, обов’язково стане їм у нагоді, а значить ми будемо жити у збалансованому довкіллі, де пануватиме рівновага.