Зацікавлення математикою через гру-конкурс

                                            Лідія Семено, міський координатор конкурсу

                                                                 

  З 1997р. в Україні стартував Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру». Конкурс проводиться за сприяння МОН України разом з міжнародною асоціацією „Кенгуру без кордонів”, що працює під егідою ЮНЕСКО. 

        У 2021р.  конкурс відзначив свій ювілей – 25 років.

 На сьогодні в Україні є свій, Всеукраїнський етап гри-конкурсу, який зазвичай проходить в грудні для учнів 2-6 класів.

    Що приваблює учнів у конкурсі? По перше – непідкупна цікавість до інтелектуальних змагань, бо розв’язування задач – це справжній азарт. По-друге, можливість вільно проявляти свою творчість навіть тоді, коли вона приносить хибний результат.

       У конкурсі немає переможених, а це подобається дітям. Чарівна фраза – „олімпіада з математики” притягує і відштовхує одночасно багатьох школярів, а конкурс „Кенгуру” доступний кожному.

   З великим ентузіазмом ставляться до цього вчителі. Ми ведемо постійно мову про роботу з обдарованими учнями, а  даний конкурс допомагає виявити обдарованих учнів, а зацікавлення участю в грі допомагає організувати їх на самостійну роботу.

    17 грудня   майже 2900 учнів Полтавської ТГ взяли участь у змаганнях. Найактивніші заклади (більше 100 учасників) №№ 2, 11, 14, 17, 29, 32, 33, 38 (шкільні координатори: Філенко С.І., Борисенко В.Б., Блажієвська О.В., Гарківець В.В., Антоненко  О.О., Мірошніченко  Н.І., Зайцева О.І.,  Піскун Н.О.)

   Успішними також  є заклади, кількість учасників в яких  близько 100: №№16, 22, 25, 26, 27, 30, 34, 37 (шкільні координатори: Фисун С.І.,  Артеменко Т.М., Петренко М., Марченко О.О., Терехова К.Г., Круглик Л.О., Миргород О., Артюшенко В.О.).  Слід відзначити і початкові школи №№ 41, 43, 44, 46 (координатори Бурко В.О., Сухаренко С.П., Світлова Н.В., Деменко Ю.В.). Останнім часом приватні заклади «Паросток», «Чарівний світ» та «Школа О.Данько також є постійними учасниками. 

   Приєдналися також і заклади:  Тахтауівський НВК,  Пальчиківський  НВК, Супрунівський  НВК,  Гожівський НВК  та Абазівська ЗОШ.

   Кожний учень після проведення конкурсу отримує сертифікат, а також  інформаційний вісник.

  Дякуємо вчителям математики за активність, формування зацікавленості предметом!