«Кращий заклад освіти з інклюзивним навчанням».

З ініціативи Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації та Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського, з метою підтримки діяльності сучасних закладів освіти з інклюзивним навчанням, виявлення кращих практик інклюзивного навчання, вивчення, узагальнення та поширення досвіду з інклюзивної освіти Полтавської області започатковано проведення обласного конкурсу «Кращий заклад освіти з інклюзивним навчанням».


Комунальний заклад «Полтавська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів № 20 імені Бориса Серги Полтавської міської ради Полтавської області» (директор Валентина Сорочан)  посів ІІ місце у  ІІ етапі  конкуру в номінації   «Заклад загальної середньої освіти з інклюзивним навчанням».


Колектив закладу розробив концепцію школи,  яка має досвід спільного  навчання дітей  з особливостями психофізичного розвитку  та  їхніми здоровими ровесниками. Педагоги обмінюються з однодумцями практиками  роботи по  створенню  безбар’єрного та  доступного середовища для всіх учасників освітнього процесу  та прагнуть  до удосконалення сучасної моделі закладів освіти з інклюзивним навчанням.