Відбувся моніторинг якості початкової освіти

6 квітня 2021 року учні двох 4-х класів Комунального закладу «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №28 Полтавської міської ради Полтавської області» стали учасниками основного етапу другого циклу загальнодержавного зовнішнього моніторингу якості початкової освіти «Стан сформованості читацької та математичної компетентностей випускників початкової школи закладів загальної середньої освіти».

Протягом майже трьох уроків діти працювали з тестовими матеріалами з математики, читання; заповнювали анкети. Опитування пройшли і вчителі, які навчають цих дітей.

Дані, отримані за підсумками дослідження, дадуть можливість визначити рівень сформованості читацької та математичної компетентностей у випускників початкової школи, які вчилися за старим Державним стандартом початкової освіти й старими навчальними програмами.

Ця інформація в наступних циклах дослідження буде використана для порівняльного аналізу показників, визначення тенденцій і змін, що матимуть місце в результаті запровадження нещодавно затвердженого нового Державного стандарту та нових програм, прийнятих на його основі.

Крім того, дані тестування будуть використані для з’ясування залежності результатів навчання в початковій школі від соціально-економічних факторів, інформація про які отримана шляхом анкетування.

За підсумками роботи учням, батькам та вчителям передано Подяку від Українського центру оцінювання якості освіти.