Медіаграмотність в 28-й: від експерименту до практики

Учні Полтавської школи 28 взяли участь у регіональному конкурсі юних фотовідеоаматорів  “Погляд майстра”, організатором якого став Полтавський міський Центр позашкільної освіти. Колектив учнів 8-Б класу “8-й колір” представив роботу  під назвою “Generation Z: фільм про сучасних дітей” у номінації “Відео”. Режисером фільму  стала учениця 8-Б класу Ставіцька Валерія – багаторазова учасниця та  переможець предметних олімпіад та учнівських конкурсів, керівник роботи – Булава О.Ю., вчитель історії, викладач варіативного курсу « Основи медіаграмотності».

Участь у конкурсі дала можливість восьмикласникам спробувати себе у ролі  акторів, сценаристів, режисерів. Процес знімання фільму був цікавим і захоплюючим. Учні на практиці змогли застосувати ті знання, уміння та навички, які отримали під час вивчення курсу варіативної складової “Основи медіаграмотності”, зокрема розділу “Кіно та телебачення”. Це і особливості роботи з камерою, і монтаж відео, і підбір правильного освітлення, кольору, ракурсу, мізансцени.

Але найголовніший результат конкурсу – це можливість дітей донести до  дорослих унікальність  генерації Z, її прагнення на висловлювання власних думок і поглядів!

Вчитель історії ЗЗСО 28 Булава О.Ю.