Філологічний калейдоскоп

  22 лютого в Полтавській загальноосвітній школі № 18 стартував «Філологічний калейдоскоп», приурочений Міжнародному дню рідної мови, 150-річчю з дня народження Лесі Українки та 207 річниці від дня народження Тараса Шевченка. Цього ж дня учні 5-9 класів стали активними учасниками онлайн-вікторини «Мова – серце нації», а також долучилися до мистецького онлайн – флешмобу «Говори українською».

  Найкращим пошанування та подарунком до ювілею Лесі Українки стало живе її слово з вуст сучасників. Тож, 25 лютого юні декламатори читали вірші. Діти, залюблені в художнє мистецтво, малювали ілюстрації до вподобаних творів письменниці. Окрім того, учні разом з учителями Надією Донос та Тетяною Куць стали активними учасниками онлайн-квесту «Леся Українка− скарб нашої Батьківщини» та взяли участь в онлайн-читаннях «Думками Лесі Українки».

  Поетичне слово Тараса Шевченка створило неймовірну атмосферу 9 березня в стінах нашої школи. П’ятикласники Владислава Панасюк і Нікіта Ткаченко провели загальношкільні інформ-хвилинки «Усний журнал», ознайомивши дітей з цікавими фактами про Кобзаря. Цього дня учні взяли участь в онлайн-вікторині, присвяченій життєвому та творчому шляху Тараса Шевченка на платформі https://learningapps.org/17850341 та долучилися до участі в флешмобі “Нас єднає Кобзареве слово”. Окрім того, відбулася виставка дитячих малюнків за мотивами творів Тараса Шевченка. Юні художники презентували свої роботи та розповідали про особливості їх створення. А учні 9 класу демонстрували репродукції улюблених картин, написаних Кобзарем.

  Завершальним етапом роботи «Філологічного калейдоскопу» стала презентація роботи Надії Донос на тему: «Формування лідерської культури» для вчителів області. Обговорили важливість розвитку принципово-орієнтованого лідерства в учнях, вміння ставити цілі та досягати їх, бути вмотивованими, надихати інших своїм прикладом. Зосередили увагу на наскрізному предметному підході щодо впровадження лідерської культури в школі.