Юні дослідники з 28-ї

Учні КЗ « Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня №  28»  реалізували проєкт –«Виїхати  не можна заборонити або як в СРСР за кордон їздили» про поїздки за кордон  громадян СРСР  в 1970-1980х роках  в рамках учнівського конкурсу “Радянське минуле: (Пере)осмислення історії”. У березні 2021 р. організатори надіслали  методичний  посібник створений за результатами учнівського конкурсу “Радянське минуле: (пере)осмислення історії”, що є частиною міжнародного проєкту “Конкурс з історії у Білорусі, Грузії, Молдові та Україні 2.0”, i виконується спільно DVV International в Україні та Всеукраїнською асоціацією “Нова Доба” за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

У посібнику використовуються цитати, витримки з конкурсних робіт та польовий матеріал, зібраний учасниками конкурсу.

Група учнів 9-10-х класів обрали тему, спланували роботу, визначивши за мету проаналізувати правові та людські виміри поїздок за кордон; з’ясувати процедуру оформлення документів для виїзду;  відслідкувати період перебування поза межами СРСР; визначити випадки порушення встановлених правил.

Хоч  і минув рік та учні  учасники- Тихоненко Анна, Кривенко Владислав, Булгакова Анна, Лошук Анна, Рой Юлія з задоволенням гортають сторінки посібника як  фахівці  справи.

Дякуємо організаторам, «Новій Добі» за досвід, яскраві моменти участі в проекті.

Ірина Земелько, заступник директора