Вітаємо юних дослідників – пошуковий загін «Слідопити» ЗЗСО № 18 з перемогою!

Гідно представили Полтавську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №18 юні дослідники – пошуковий загін «Слідопити» (керівники Сущенко І.Г., Кузнєцова М.В.) на І (обласному) турі Всеукраїнської  краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби». Їхню роботу «Видюк Григорій Овксенітєвич – реабілітований історією» було визнано найкращою за напрямом «Український національний визвольний рух 1930-х років, періоду Другої світової війни та у повоєнні роки». У даній роботі простежено долю Видюка Григорія Овксентієвича – пересічного полтавця, репресованого сталінським режимом нібито за контрреволюційну агітацію проти колгоспного будівництва.

Матеріали експедиційної роботи використовуються на уроках, під час освітньо-виховних заходів з національно-патріотичного виховання.

Комунальний  заклад «Полтавський обласний  центр патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Полтавської обласної ради» впродовж багатьох років накопичує і впроваджує  у життя великий організаційний досвід із залучення учнівської молоді Полтавщини  до  пошуково-дослідницької  та краєзнавчої роботи. Серед  пріоритетних напрямів роботи є створення умов для вільного розвитку особистості учня, патріотичного виховання шляхом залучення до активної діяльності з вивчення історії рідного краю та довкілля, географічних, історичних об’єктів і явищ соціального життя.

У лютому 2021 року завершилося суддівство краєзнавчо-дослідницьких робіт, поданих на І (обласний) тур Всеукраїнської  краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби». Пошуково-краєзнавчі матеріали юних дослідників надійшли від 45 учасників з усіх куточків Полтавської області.  Серед них суддівська колегія визначили переможців за кожним із 5 тематичних напрямків акції, які  представлятимуть Полтавщину у підсумковому, ІІ турі акції (Всеукраїнському).

Все це сприяє збереженню історичної пам’яті народу, стає вагомим підґрунтям патріотичного виховання, формування активної громадянської позиції дітей та молоді.

Педагог-організатор Кузнєцова М.В.