Онлайн-засідання в школі авторських ініціатив

Тетяна Кирпота, консультант ЦПРПП

12 лютого 2021 року відбулося онлайн-засідання в школі авторських ініціатив «Створення і оформлення портфоліо шкільного бібліотекаря». Участь у заході взяли 32 бібліотекарі ЗЗСО міста.

Формування портфоліо — крок для просування вперед. Ця робота розвиває професійну, організаційну та дослідницьку культуру бібліотекаря, удосконалюючи особистісну, соціальну та професійну компетентність: уміння самостійно здобувати, аналізувати й ефективно використовувати інформацію, раціонально працювати в умовах суспільства, що постійно змінюється.

Створення професійного портфоліо сприяє систематизації матеріалів, які накопичені бібліотекарем за декілька років роботи, відстеженню результатів роботи шкільного бібліотекаря, його творчого і професійного зросту та позиціонування діяльності бібліотекаря та бібліотеки в Інтернеті.

Учасники заходу розглянули структуру, види та типи портфоліо, ознайомилися з вимогами до оформлення, способами презентації. Особливу увагу було приділено створенню електронного портфоліо.