Фокус-група за участю практичних психологів

Горошко Тетяна, завідувачка Центру практичної психології і соціальної роботи ПМРЦ

        3 лютого 2021 року Центром практичної психології і соціальної роботи ПМРЦ ініційовано проведення фокус-групи з проблеми складання, апробації та впровадження авторських розвивальних, корекційно-розвиткових програм, у т.ч. для роботи з дітьми з ООП. Запрошені до обговорення були практичні психологи – автори програм, що пройшли експертизу при Центрі практичної психології і соціальної роботи, рекомендовані експертними комісіями до використання в закладах освіти міста та області, були серед кращих матеріалів на міському, обласному етапах Усеукраїнського Конкурсу. 

    У фокусі обговорення були питання комплексного підходу до укладання фахівцями служби авторських програм, зокрема щодо індивідуальної та групової роботи з дітьми, які мають особливості розвитку. Інформативними і ресурсними були представлені вправи, відеоматеріали апробації й впровадження розроблених програм. Дискусійним постало питання кваліфікованої виваженої просвіти дорослих – педагогів і батьків здобувачів освіти – з проблеми розуміння та прийняття особливостей дитячої поведінки, непередбачуваності реакцій, можливого дисбалансу розвитку в цілому. Перегляд фільму, відповідного тематиці зустрічі, був доречним і влучним. 

    Дякуємо за змістовні й емоційно насичені виступи, фахові відеопрезентації Халюзі Олені (практичному психологу спеціальної школи № 39) та Александровій Аллі (практичному психологу ЗДО № 2). 

Дякуємо Шалатовій Олені, співведучій зустрічі, керівнику ММО практичних психологів ЗДО, практичному психологу ЗДО № 17, за ретельну підготовчу роботу. Усім учасникам фахового діалогу – подяка за активність та відвертість. 

     Керівникам закладів також дякуємо за підтримку у реалізації важливих для міської психологічної служби ініціатив, що сприяють кваліфікованому психологічному забезпеченню освітнього процесу у закладах нашого міста.