Друге онлайн-засідання творчої групи вихователів-методистів ЗДО

Олена Васильєва, консультант ЦПРПП

     29.01.2021 року відбулося друге онлайн-засідання творчої групи вихователів-методистів міста «Креативний розвиток дошкільника в рамках STEM-освіти», на якому обговорили впровадження елементів STREAM-напрямку в освітній процес закладів дошкільної освіти та поділилися враженнями від занять практичного експерименту. Модератором виступила консультант ЦПРПП Олена Васильєва.

    Оксана Вітковська, вихователь-методист ЗДО №71, наголосила, що альтернативна програма «STREAM-освіта, або Стежинки у Всесвіт» може працювати в тісному зв’язку з будь-якою комплексною освітньою програмою, оскільки весь освітній процес базується на організації тих видів діяльності, які є провідними для певного вікового етапу. Проте, для цього необхідно створити відповідне розвивальне середовище.

    Як створити таке середовище, розповіли вихователі-методисти ЗДО №№ 34,80 Ірина Видюк, Наталія Афанасьєва та поділилися цікавою ідеєю щодо облаштування в закладі STREAM-лабораторії, яка була б оснащена всім необхідним для проведення занять, експериментів, дослідів як підгрупами, так і всією групою.

   Ірина Ситник, вихователь-методист ЗДО №13, ознайомила присутніх із електронними ресурсами та корисними посиланнями, створеними авторами програми та присвяченими алгоритму запровадження даної програми, які допоможуть розібратися в темі, збагатять і поглиблять знання вихователів, підкажуть, як зробити перший, найважчий крок.

     Учасники творчої групи дійшли висновку, що STREAM-освіта ефективно впливає на формування початків культури інженерного мислення в передшкільному дитинстві.