«Освіта: Якість. Доступність. Безпека»

Серпнева конференція педагогічних працівників Полтавської міської територіальної громади відбулася у Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка.

На початку засідання присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за свободу, суверенітет та незалежність України.
Серед почесних гостей – перший заступник міського голови Валерій Пархоменко. Він подякував педагогам за роботу, за навчання дітей в непростих умовах воєнного стану.

Зауважив, що зараз активно іде підготовка до нового навчального року, і міська влада, депутатський корпус тримають це питання на постійному контролі, оскільки освіта як галузь – завжди у пріоритеті! Наголосив, що заклади освіти Полтавської міської територіальної громади адаптувалися до обмежень та загроз воєнного стану і щоденно працюють над виконанням головного завдання – гарантувати безпеку, надійність та доступність освіти в найскладніших умовах. Валерій Олексійович разом з ректоркою Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка Мариною Гриньовою вручив відзнаки працівникам освіти.


До Серпневої конференції педагогічних працівників Подяками міського голови з врученням нагрудного знака, Подяками міського голови, Почесними грамотами виконавчого комітету Полтавської міської ради нагороджено 27 освітян Полтавської міської територіальної громади, а Грамотою Верховної ради України – трудовий колектив, директор Ліцею №17 «Інтелект» Полтавської міської ради.
Серед важливих питань , які були розглянуті: підготовка до нового навчального року, аналіз та підсумки попереднього, нові виклики, нові завдання, цифровізація в умовах освітнього процесу, досягнення, інновації та перемоги. Значну увагу освітяни приділили військово-патріотичній тематиці. Ішлося, зокрема, про безпеку учнів в умовах воєнного стану, оновлення програми навчального предмету «Захист України» та важливість національно-патріотичного виховання, що, власне, є запорукою існування сильної та незалежної держави.
Сьогодні ми маємо всі підстави пишатися нашими досягненнями в освіті. Професійні здобутки педагогів, якісна підготовка випускників шкіл, перемоги учнів та вихованців на олімпіадах і конкурсах – все це свідчить про те, що освіта нашої громади постійно підвищує свої якісні показники. Ми з вами були і залишаємося головним світочем у житті дитини, даруючи їй тепло свого серця, скарби своїх знань.