Харчування дітей у пришкільних таборах відпочинку з денним перебуванням


Відділом моніторингу за дотриманням якості харчування Департаменту освіти Полтавської міської ради в період з 03.06.2024 р. по 20.06.2024 р. проведено моніторинг дотримання якості харчування дітей у 27  пришкільних таборах відпочинку з денним перебуванням в присутності директорів закладів освіти, начальників таборів, медичних сестер, завідувачів виробництвом.


У закладах організовано триразовий режим харчування (сніданок, обід та вечеря). У наявності примірне чотиритижневе сезонне меню на літній період, яке погоджене Полтавським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області. Щоденні меню складені на основі примірного чотиритижневого сезонного меню з урахуванням нормативно-технологічної документації на страви.
Приготування готових страв здійснювалося з дотриманням послідовності та поточності технологічного процесу. Проводився відбір та зберігання добових проб страв. Дотримувалися вимоги до санітарного стану приміщень харчоблоку та спостерігалося дотримання правил особистої гігієни працівниками харчоблоку. Приготування готових страв здійснювалося з дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Меню було різноманітне, діти отримували м’ясні, рибні, овочеві, злакові, молочні страви, соки, різноманітні страви, до яких додавалися банани, апельсини, лимони. Діти отримували свіжі овочі (картопля свіжа рання, капуста ранньостигла, перець солодкий) та фрукти свіжі (полуниця свіжа, черешня свіжа), яблука свіжі.
Харчування було раціональне, повноцінне, збалансоване, різноманітне та здорове.