Табірне дозвілля вихованців пришкільного табору «Огнівський»

Начальник пришкільного табору «Огнівський»

Табірне дозвілля вихованців пришкільного табору «Огнівський» Полтавського НВК (ЗНЗ – ДНЗ) № 16 сповнене позитивними емоціями, насичене новими відкриттями та незабутньою власною творчістю.

Один із днів розпочався відвідуванням першого в Полтаві інтерактивного Музею науки, який знаходиться в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Діти нашого табору отримали неабияке задоволення від побаченого – проводили експерименти, досліджували наукові явища та робили перші відкриття. Малята легко та невимушено взаємодіяли з інтерактивними експонатами, торкалися їх, випробовували себе, змагались із законами фізики власним тілом, зазирнули в усі куточки та шпаринки музею, зробили багато світлин. Кожна дитина знайшла для себе щось цікавеньке: з захопленням каталися на обертовому стільці та наполегливо намагалися зловити маленьку кульку за допомогою роборуки. На «американських гірках» жоден елемент не залишився поза увагою маленьких експериментаторів, які практикувалися в побудові правильних треків, щоб яскрава кулька втрапила до дзвіночка.

Усі були в захваті, адже кожен маленький відвідувач дізнався щось нове особисто для себе, відкрив незвідане та ділився незабутніми враженнями з друзями.

По приїзду до табору маленьким огнівчатам був проведений майстер – клас по виготовленню мила з сухоцвітами. Цей процес неабияк захопив усіх дітлахів. Спочатку усі підготовлені майстрами інгредієнти (мильну основу) нарізали і розтоплювали. Потім давали охолонути і додавали масляний екстракт із сухоцвітами. Вводили ефірні олії і перемішували. Наступним кроком було формування мильних фігур. В результаті всі отримали прекрасні сувеніри, зроблені власноруч, з чудовими неповторними ароматами, різнобарвні, з чудернацькими формами. Але головне – гарний настрій у всіх дітей і неперевершені позитивні емоції.

Так і промайнув ще один день у пришкільному таборі «Огнівський»: активно, пізнавально, весело, творчо!