Шкільний DОCU/ТИЖДЕНЬ

У вересні в комбінованому форматі стартував 18 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Фестиваль завітав у понад 200 міст та містечок України та показав найцікавіші документальні стрічки з різних країн світу.

Фестиваль відбувся у комбінованому – онлайн та офлайн – форматі, триватиме до кінця грудня і завітає до 21-ї області України.
Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документальних фільмів про права людини.

Під час Docudays UA до Києва приїздять кіномитці з Європи, Америки, Азії та Африки. Такі славетні кінематографісти та продюсери, як Марцель Лозінскі, Аудрюс Стоніс, Марина Разбежкіна, Яцек Блавут, Сергій Буковський, Марчін Кошалка, Мірослав Янек, Манон Луазо, Павло Костомаров та багато інших проводять свої майстерні та дискусії у Києві.


20 вересня стартував шкільний DOCU/ТИЖДЕНЬ від Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Його темою є демократія та демократичні вибори як верховенство влади народу, який через своїх представників відстоює інтереси і цінності різних соціальних груп.

Фільми та сценарії їх обговорення адаптовано для учнів 5-7 та 8-11 класів.
Місією фестивалю є створення можливостей для глядачів в Україні дивитися актуальні документальні стрічки з усього світу. Фестиваль прагне сформувати активну громадянську позицію, обізнаність щодо прав людини та повагу до людської гідності.


Гімназія №18 долучилася до проведення DOCU/ТИЖДЕНЬ для учнів 5-9 класів. Учні мали змогу переглянути уроки про демократію, виборче право, фільм «Цап за голос»(5-7 класи) та фільм «Голосуйте за мене, будь ласка» (8-9 класи).
Фестиваль сприяє дотриманню та захисту прав людини й основоположних свобод, утверджує розуміння людської гідності як найвищої цінності, підвищує рівень громадянської активності в Україні, сприяє розвитку документального кіно


Педагог-організатор гімназії № 18 м. Полтави – Кузнєцова Марина Володимирівна