Організація харчування дітей у новому 2021-2022 навчальному році

14.09.21 р. управлінням освіти Департаменту освіти Полтавської міської ради проведено нараду – семінар для  медичних сестер закладів дошкільної освіти  Полтавської міської територіальної громади щодо  організації харчування дітей у новому 2021-2022 навчальному році.

          Присутнім було наголошено, що відповідно до змін у законодавстві  про затвердження Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, основною метою  є розбудова системи здорового харчування дітей.

         Розглянуто питання щодо забезпечення  своєчасної  поставки  продуктів харчування  у заклади дошкільної освіти. 

         Доведено до присутніх  результати моніторингу за дотриманням якості харчування  у закладах дошкільної освіти в літній оздоровчий період 2021 р.

          Надані рекомендації щодо щоденного меню – розкладу, поєднання страв в осінній період та  особливості ведення картотеки страв для харчування дітей.

        Складання примірного чотиритижневого сезонного меню для триразового харчування дітей, збалансованого по білках, жирах, вуглеводах та енергетичній цінності(Ккал) на заміну двотижневого меню.

Особливу увагу приділено виконанню норм харчування відповідно до постанови Кабінету Міністрів України та збільшення міською владою вартості харчування з 25 грн. на 39 грн. для  вікової групи від 1 до 4 років та з 39 грн. на 59 грн. для вікової групи  від 4 до 6 (7) років.