«РАЗОМ, А НЕ ОКРЕМО»

Світлана Пилюк, методист ММК

З 8 по 11 вересня 2021 року у нашому місті стартував шостий  урбаністично-культурний фестиваль «МАЙСТЕРНЯ МІСТА 2021» «РАЗОМ, А НЕ ОКРЕМО»

КЗ «Полтавський міжшкільний ресурсний центр» (директор – Олена Цимбалюк) прийняв активну участь у фестивалі.

8.09.2021 дітей віком з 8 до 13 років STEAM-центр МРЦ  запросив до участі у Інтерактивному STEAM-квесті «Подорож Полтавською міською територіальною громадою».

У ході проходження квесту відбулося інформування дітей  щодо складу Полтавської міської територіальної громади, найбільших її населених пунктів та галузей (промисловості та сільського господарства).

А реалізація цієї складної задачі відбулася завдяки ресурсам STEAM-центру  МРЦ: навчальних наборів для вивчення робототехніки MakeBlock Neuron та Mtiny, та 3d графіки та професійної злагодженості команди стемовців під керівництвом Юлії Матвієнко (Зої Романець, Агахан Абасов, Катерини Конотоп, Володимира Бабенко, Світлани Пилюк).

В різних локаціях діти виконували завдання, що формули у них цілісне поняття Полтавської міської територіальної громади: збирали картки з описом сільських рад Полтавської ОТГ, заповнювали чек-листи щодо її складу, визначали межі карти міста та області, знайомились з особливостями рослинного світу свого рідного краю.

А головне, вкотре переконалися, що навіть складні поняття легко зрозуміти, коли до них приходить STEM-центр МРЦ зі своїми ресурсами!

Чекаємо пропозицій до співпраці за адресами:

Фейсбук – https://www.facebook.com/steam.center.poltava

Сайт МРЦ – https://mrcpoltava.wordpress.com/

Сайт STEAM – центру МРЦ https://steamcentre.github.io/index.html