Літня STEAM – декада! До зустрічі у новому навчальному році!

Світлана Пилюк, методист ЦОІТ МРЦ

24 червня завершилася літня STEAM – декада STEAM-центру Полтавського Міжшкільного ресурсного Центру для своїх вихованців, учнів-випускників першого року навчання в «Академії професій майбутнього» (ЗЗСО №№ 2, 8, 9, 13, 10, 25, 28, 31, 33, 38), яка тривала з 14 по 25 червня. Десять найрізноманітніших занять від керівників проєкту методистів МРЦ – Юлії Матвієнко та Володимира Бабенка, подарували дітям можливість поєднати навчання та розваги, самостійну та командну роботу, дослідження і емоційний релакс, лідерство і спілкування з однодумцями.

Для учасників декади були проведені майстер-класи, квести, віртуальні подорожі, практичні заняття. І все це завдяки ресурсам лабораторій МРЦ, а саме: наборів- Makeblock Mtiny;- Makeblock Inventor Kit та його розширення Neuron Creative Lab Kit 2.0;- HaliCode;- робота MatataLab Codiding Set та його розширення Artist, Musician;- конструктора lego Education Spike Prime;- середовища TinkerCad та малювання 3d ручками;- гравіювання на лазерному станку Makeblock LaserBox- 3d кінотеатра та віртуальної реальності.

А ще – всі разом цікаво провели час, змагаючись на першість у зібраній командами місцевій steam-валюті та отримали на згадку власноруч розроблені та вироблені STEAM-медалі.У програші немає жодного, адже усі навчалися, поринувши у незабутній світ STEAM- освіти та отримали новий досвід і знання, щоб рухатися вперед.

Батьки щиро дякують керівникам STEAM-декади, директору МРЦ Олені Цимбалюк та всім співробітникам МРЦ, причетним до інтелектуальних літніх канікул їхніх дітей. До зустрічі у новому навчальному році!