Вітаємо призерів ХVІІ обласного зльоту!!!

12 і 13 травня 2021 року туристсько-краєзнавчий загін “Горизонт” Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 під керівництвом Павелка Г.Г., учителя історії та географії, та Куць Т.Ю., учительки української мови та літератури, захищав честь міста Полтави на ХVІІ обласному зльоті юних туристів-краєзнавців, який цього року проводив онлайн Комунальний заклад “Полтавський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Полтавської обласної ради”.

За результатом трьох етапів зльоту загін “Горизонт”, представницями якого є Мельник Валентина, Мехтієва Сюзанна, Орехова Кристина, Пов’якало Катерина (учениці 9 класу), Кабушка Анастасія та Ліхненко Єлизавета (учениці 8 класу) посів загальнокомандне  ІІІ місце.

Під час роботи на творчих майстернях учасниці загону продемонстрували прекрасний захист пошукових робіт. Дівчата ґрунтовно дослідили обрані теми й гарно орієнтувалися в матеріалі. І місце за напрямками посіли: Мельник Валентина в секції “Фольклор і етнографія” (керівник Куць Т.Ю.),  Орехова Кристина – в секції “Археологія” (керівник Павелко Г.Г.). ІІ місце отримали Кабушка Анастасія (секція “Історичне краєзнавство”, керівник Павелко Г.Г.), Мехтієва Сюзанна (секція “Екологія”, керівник Рогальська В.В.) і Пов’якало Катерина (секція “Геологія”, керівники Павелко Г.Г., Куць Т.Ю.). Ліхненко Єлизавета посіла 4 місце в секції “Географічне краєзнавство” (керівники Павелко Г.Г., Куць Т.Ю.). Таким чином команда отримала ІІ місце за проходження цього етапу.

Під час роботи на краєзнавчих станціях учасниці виконували різні практичні завдання, наприклад, класифікували предмети за видами історичних джерел, визначали видові назви лікарських рослин та їх застосування в медицині, робили опис та паспортизацію археологічної знахідки тощо. Також дівчата відповідали на теоретичні питання з історії, екології, географії, геології, археології, фольклору та етнографії ( IV місце на цьому етапі).

Команда Полтавської ЗШ №18 зняла відеоролик, у якому відтворила традиції відзначення свята Сорока Севастійських мучеників. У деяких регіонах України елементи цього обряду збереглися й донині. У конкурсі відеороликів загін “Горизонт” посів ІІ місце.

Вітаємо призерів обласного зльоту і бажаємо нових звершень!!!