«Супергерої FAST»

Учні першого класу разом з класним керівником Хоменко Ніною Іванівною Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 долучились до навчальної програми «Супергерої FAST», розробленої міжнародною ініціативою Angels за участі Департаменту освіти та соціальної політики Університету Македонії.


ЗЗСО № 18 приєдналася до місії, завдяки якій діти зроблять  дивовижний подарунок своїм супердідусям та супербабусям – знання, що одного дня може  врятувати їхні життя. Ми беремо участь у міжнародному проекті з підвищення рівня обізнаності щодо симптомів інсульту.


Концепція Нової української школи має на меті навчати дітей життєво необхідними навичками та компетенціями у природний для них спосіб: через гру, співпрацю, спілкування. Запропонована програма є саме тим гарним прикладом компетентнісного підходу до навчання та надає дітям важливі знання про основи здоров’я і про те, як звернутися до невідкладної медичної допомоги.  


Кожен урок – це нова тема та знайомство з новим супергероєм. Діти дізнаються  його суперсилу, а через неї – вивчають один з симптомів інсульту. А ще – обов’язково вивчають  життєво важливий номер 103 та навчаться правильно викликати екстрену медичну допомогу.


12 травня учні познайомились із Супергероями FAST, зрозуміли, що їхні дідусі та бабусі є справжніми  супергероями для них, а вони, в свою чергу можуть стати супергероями для них.


Учні з азартом  грали в цікаву гру, в якій дізналися, що відчуває людина,яка не може контролювати власні руки. Ще одним цікавим завданням було знайомство з супергероєм Чарлі.


З нетерпінням чекаємо на нові зустрічі з Супергероями!