Патріотична мандрівка «Не згасне пам’яті вогонь»

В рамках проведення заходів, присвячених Дню пам’яті та примирення 7 травня 2021 року пошуковцями Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 було організовано і проведено патріотичну мандрівку «Не згасне пам’яті вогонь». Захід відбувся в онлайн форматі спільно з Літературно-меморіальним музеєм ім. В.Г.Короленко.

Гостей заходу привітала в.о.директора Літературно-меморіального музею ім. В.Г.Короленко Ольховська Людмила Василівна.Досвідом своєї пошуково-дослідницької роботи поділився пошуковий загін «Слідопити» (керівники: Сущенко Ірина Григорівна та Кузнєцова Марина Володимирівна).

Мета пошукової роботи загону полягає у тому, щоб наблизити ті далекі події, що випали на долю наших земляків до сучасного школяра і зберегти пам’ять про подвиг. Саме тому пошуковці і обрали об’єктом для своїх пошуків увічнення бойових подвигів захисників нашої малої батьківщини та вшанування фронтовиків, дослідження долі кожної родини в роки війни, створення родинних літописів. Протягом тижня у закладі було організовано і проведено конкурс історичного фото «Доля родини в долі країни», конкурс декламації віршів, малюнків. У ці дні важливо висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

Цьогоріч пошуковий загін долучився до участі у Всеукраїнській краєзнавчій акції «Українська революція: 100 років надії і боротьби» і як результат – ІІІ місце на Всеукраїнському етапі за роботу “Видюк Григорій Овксентійович – реабілітований історією». Учениця 7 класу Черненко Анастасія представила результати даної роботи.На завершення заходу творчий колектив 1 класу «Перлинки» подарував всім присутнім пісню «Козаки».

Педагог-організатор ЗШ № 18 – Марина Кузнєцова