«Ми відповідаємо за тих, кого приручили»

1 березня (у Всесвітній день котів) БФ «Щаслива лапа» за підтримки Міністерства освіти і науки України запропонував закладам дошкільної освіти долучитись до проведення «Всеукраїнського заняття доброти» на тему: «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин». ЗДО №37 «Білосніжка» долучився до проведення Всеукраїнського Дня доброти. Під девізом «Ми відповідаємо за тих, кого приручили».

Педагоги ставили перед собою важливі завдання: закріпити знання дітей про тварин, виробляти навички безпечної поведінки при зустрічі з безпритульними тваринами; виховувати гуманне та відповідальне ставлення до тварин, любов, чуйність, доброту, милосердя, закріплювати поняття про те, що тварини вимагають до себе дбайливого та доброго ставлення; ознайомити дітей з проявом емоцій у тварин та поняттям «волонтер»;сприяти прояву доброзичливості, сердечності, взаєморозуміння та взаємоповаги.

Про все це вихованці дитячого садка № 37 «Білосніжка» дізналися під час проведення різноманітних заходів: заняттях «Тварини – наші друзі», провели бесіди на тему: «У світі бракує на всіх доброти, бо є безпритульні собаки й коти!», дидактичні ігри «Хто, де живе”, діти розмальовували своїх улюбленців, складали пазли, розповідали про них, розповіді підтверджували картинками, слухали пісеньку «Котик-Мурчик». Грали в рухливу гру «Горобці та Котик», грали в дидактичну гру «Правильно-не правильно», провели артикуляційну вправу «Рухи та звуки котика».

Віримо, що зернятка добра, посіяні сьогодні педагогами, проростуть в душах дошкільнят любов’ю, турботою та ласкою.